Swedbank

Besøg Swedbanks website: http://www.swedbank.dk/


Fra Wikipedia, den frie encyklopædi:

Swedbank AB (tidligere FöreningsSparbanken) er en ledende nordiskbaltisk storbank med 9½ millioner privatkunder og 534.000 virksomhedskunder i Sverige, Estland, Letland og Litauen. I Sverige har banken 377 filialer, og i Baltikum yderligere 224 filialer. Udover det er banken repræsenteret i København, Helsinki, Kaliningrad, Kijev, Luxembourg, Moskva, Marbella, New York, Oslo, Shanghai, Sankt Petersborg og Tokyo. Swedbank er en af Sveriges storbanker, sammen med Nordea, Handelsbanken og SEB.

Den første svenske sparekasse blev grundlagt i Göteborg i 1820. I 1992 fusionerede en række lokale sparekasser for at skabe Sparbanken Sverige, der blev kendt som Sparbanken. I 1995 blev denne bank noteret på fondsbørsen. I 1997 fusionerede banken med Föreningsbanken, og navnene blev kombineret til at skabe FöreningsSparbanken. Under sen-2000’ernes globale finansielle krise godtog Swedbank offentlig støtte på grund af sine tab fra långivere i de nærliggende baltiske økonomier.

Swedbank AB
Swedbank skylt.JPG
Virksomhedsform aktiebolag
Grundlæggelse 1820
Hovedsæde(r) Stockholm
Nøgleperson(er) Birgitte Bonnesen(Koncernchef og administrerende direktør), Lars Idermark (Formand)
Branche(r) Finansiel virksomhed
Produkt(er) Bankforretninger, huslån, corporate banking og betalingsformidling
Omsætning 31,04 milliarder SEK(2010)
Resultat Stigning 7,444 milliarder SEK (2010)
Aktiver 1,717 billioner SEK (2010)
Egenkapital 95,04 milliarder SEK (2010)
Medarbejdere 17.220 (årsværk 2010)
Datterselskab(er) Swedbank Eesti
Swedbank Latvija
Swedbank Lietuva
Swedbank Luxembourg
Swedbank Rusland
Swedbank Ukraine
Hjemmeside(r) www.swedbank.com

Skriv en kommentar