Nordea Bank

Besøg Nordea Banks website: http://www.nordea.dk/


Fra Wikipedia, den frie encyklopædi:

Nordea (NASDAQ OMXNDA DKK) er en finanskoncern i Norden og Østersøregionen med hovedsæde i Stockholm. Virksomheden beskæftiger sig med aktiviteter inden for tre forretningsområder: Retail Banking, Corporate and Institutional Banking og Asset Management & Life. Casper von Koskull tiltrådte som koncernchef i august 2015.

Historie
Selskabet blev grundlagt i 1997 ved fusion af finske Merita Bank og svenske Nordbanken under navnet MeritaNordbanken. I marts 2000 annonceredes fusionen med danske Unibanks moderselskab, Unidanmark. Senere fusioneres også med norske Christiania Bank. Selskabet havde i en overgangsperiode navnet Nordic Baltic Holding, indtil det nuværende navn, Nordea, blev valgt i oktober 2000. Navnet er en sammentrækning af Nordic Ideas.

Den danske bankforretning, Nordea Bank Danmark A/S, købte i august 2009 den sunde del af Fionia Bank af det statsejede Finansiel Stabilitet for 900 mio. kr.

I en svensk hackingsag fra 2013 hvor Gottfrid Svartholm var tiltalt, havde gerningsmænd brudt ind i Nordeas hovedcomputer i Danmark og overført penge fra konti ejet af Odense Kommune, fagforbundet BUPL og et af Nets datterselskaber.

Nordea
Nordea København.jpg
Nordea logo16.png
Hovedsæde(r) Stockholm
Nøgleperson(er) Björn Wahlroos(bestyrelsesformand)
Casper von Koskull(koncernchef)
Resultat 1.021 millioner Euro
Ejer(e) Sampo Group
Hjemmeside(r) http://www.nordea.com/
Nordea Bank Danmark A/S
Nordea København.jpg
Nordea logo16.png
Nordea danske hovedsæde på Christianshavn
Hovedsæde(r) Stockholm
Nøgleperson(er) Peter Nyegaard
Resultat 8,2 milliarder DKK (2012, skattepligtig indkomst)
Selskabsskat 1,67 milliarder DKK (2012)

1,67 milliarder DKK (2012)

Ejer(e) Sampo Group
Datterselskab(er) Danbolig A/S og flere andre
Cvr-nummer 13522197
Hjemmeside(r) http://www.nordea.com/

Skriv en kommentar