Københavns Andelskasse

Besøg Københavns Andelskasses website: http://kbh-andelskasse.dk/


Fra Wikipedia, den frie encyklopædi:

Københavns Andelskasse er en andelskasse med hovedsæde på ydre Østerbro. Andelskassen er grundlagt i 1974 og servicerer kunder fra primært Storkøbenhavn med typiske finansielle ydelser som indlån, udlån, pensions- og boligrådgivning, opbevaring af værdipapirer og udenlandske betalinger. Københavns Andelskasse har de seneste år specialiseret sig i lån til andelsboliger, som i takt med boligpriserne himmelflugt er blevet yderst populære.

Som navnet indikerer er Københavns Andelskasse ejet af andelshavere. Andelshaverne kan på generalforsamlinger stemme om bestyrelsens forslag, og har dermed en stor indflydelse på bankens drift ift. regulære banker. For at blive kunde i andelskassen skal kunden derfor også være andelshaver.

I 2014 blev Københavns Andelskasse reddet fra en potentiel konkurs, da investeringsbanken Dansk OTC trådte til med den krævede likviditet . Andelskassen var kommet i økonomisk uføre pga., at en tidligere direktør i strid med sine bevillingsbeføjelser og andelskassens kreditpolitik havde bevilget lån og kreditter for et relativt stort millionbeløb. Efterfølgende tilførte investorgruppen bag Dansk OTC yderligere midler til banken i juni 2014, således at banken igen lever op til Finanstilsynet’s krav om en individuel solvens på 10,5%.

Københavns Andelskasse er medlem af Sammenslutningen Danske Andelskasser, som er en interesseorganisation for andelsbanker fra Fyn og Jylland.

Københavns Andelskasse
Virksomhedsform Pengeinstitut, organiseret som andelskasse
Grundlæggelse 1974
Hovedsæde(r) København
Nøgleperson(er) Adm. direktør Lisbeth Bak
og bestyrelsesformand
H.C. Hansen
Medarbejdere 10
Hjemmeside(r) Københavns Andelskasse

Skriv en kommentar