Spar Nord Bank

Besøg Spar Nord Banks website: https://www.sparnord.dk/


Fra Wikipedia, den frie encyklopædi:

Spar Nord Bank A/S er Danmarks 6. største bank. Banken har rødder i Nordjylland.

Historie
Banken kan føre sin historie tilbage til 12. maj 1824, hvor Bye og Omegns Sparekasse blev stiftet i Kjellerups købmandsgård i Aalborg. I 1967 fusioneredes med konkurrenten Landbosparekassen, og blev til Sparekassen Nordjylland. Gennem en række senere fusioner fra 1970’erne opnåede banken en stærk position i Nordjylland som også indebar, at man i 1993 kunne overtage resterne af Himmerlandsbanken i Hobro. I 2000 skiftes til det nuværende navn, og kort herefter begyndte banken at etablere filialer i større byer i de øvrige dele af landet.

Ejerskab
30 procent af bankens aktier ejes af Spar Nord Fonden. En betydelig del af den resterende aktiekapital er spredt blandt over 90.000 mindre aktionærer – især Stjernekunder – hvorfor fonden reelt har en dominerende stilling i forhold til banken. Fonden skabtes i 1990, hvor sparekassens opsamlede (“herreløse”) egenkapital blev indskudt heri. Det udbytte, som tilflyder fonden, uddeles til forskning, kultur og frivilligt arbejde i Nordjylland.

Banken ejede tidligere lidt over 50 procent af Nørresundby Bank, der i dag er fusioneret ind i Nordjyske Bank.

Spar Nord Bank
Spar Nord Bank.JPG
Spar Nord Bank ved Regnbuepladsen i København.
Virksomhedsform Aktieselskab
NASDAQ OMXSPNO
Grundlæggelse 1967 som Sparekassen Nordjylland
Grundlægger(e) Fusion mellem Bye og Omegns Sparekasse og Landbosparekassen
Hovedsæde(r) Aalborg
Nøgleperson(er) Adm. direktør Lasse Nyby
Bestyrelsesformand Torben Fristrup
Branche(r) Bankvirksomhed
Slogan(s) Din bank
Omsætning 3,2 mia. kr. (2014)
Resultat 614 mio. kr. (2014)
Aktiver 78,8 mia. (2014)
Egenkapital 7,0 mia. (2014)
Medarbejdere 1.507 (2014)

Skriv en kommentar