Den Jyske Sparekasse

Besøg Den Jyske Sparekasses website: http://www.djs.dk/


Fra Wikipedia, den frie encyklopædi:

Den Jyske Sparekasse, grundlagt som Grindsted-Grene og Omegns Laane- og Sparekasse i 1872, er et dansk pengeinstitut med 39 filialer i Nordjylland, Midtjylland, Østjylland, Sydjylland og Sønderjylland der strækker sig fra Aarhus i øst til Esbjerg i vest og fra Aalborg i nord til Tønder i syd. I 1989 ændredes navnet til det nuværende.

Sparekassen har hovedsæde i Grindsted, men nogle af hovedkontors-funktionerne er fysisk placeret på filialen i Jelling. I 2007 fusionerede sparekassen med Jelling Sparekasse, og i 2009 med Sparekassen Løgumkloster. I 2012 fusionerede sparekassen med Sparekassen Farsø og Sparekassen i Skals. Den 22. april 2012 meddelte sparekassen, at den havde købt den nødlidende Spar Salling. Dermed er sparekassen på få år blevet den største sparekasse i Danmark. Tidligere har sparekassen også fusioneret med Bording Sparekasse (1989).

Med 510 ansatte, omkring 110.000 kunder og en balance på 20 mia. kr.  er Den Jyske Sparekasse Danmarks tiende største pengeinstitut og landets største sparekasse.

Den Jyske Sparekasse er en garantsparekasse – dvs. at den ejes af de kunder som indskyder garantikapital. De indskudte garantikapital regnes med som en del af sparekassens egenkapital. Den Jyske Sparekasse har en garantikapital på 874 mio. kr.

Den Jyske Sparekasse
Virksomhedsform Selvejende institution
Grundlæggelse 1872
Hovedsæde(r) Grindsted, Jelling
Nøgleperson(er) Adm. direktør Claus E. Petersen
Bestyrelsesformand Sejer Mortensen
Branche(r) Pengeinstitut
Omsætning 760 mio. kr. (2012)
Resultat 107 mio. kr. (2012)
Medarbejdere 510(2013)
Datterselskab(er) Spar Pantebrevsinvest A/S (50%), Amanah Kredit A/S (50%), DJS LEASING A/S, DJS ERHVERVSINVEST A/S, FINANSHUSET FARSØ PANTEBREVSSELSKAB A/S
Hjemmeside(r) http://www.djs.dk

Skriv en kommentar