Sparekassen Bredebro

Besøg Sparekassen Bredebros website: http://www.sparbredebro.dk/


Fra http://www.sparbredebro.dk/Sparekassens_historie.asp:

Sparekassens historie

Sparekassen Bredebro og dens afdelinger står i dag som et bundsolidt pengeinstitut med dybe rødder. Trods de mange års virke under til tider vanskelige forhold for kunder og det omkringliggende samfund virker Sparekassen næsten mere ungdommelig og vækstorienteret end nogensinde tidligere.

Sparekassen Bredebro blev stiftet i 1875. Da var Bredebro en del af Tyskland og navnet blev Spar- und Leihkasse für Bredebro und Umgebung. I nabobyerne skød andre pengeinstitutter op i takt med behovet for finansiering af primært landbrug og håndværk. Ballum Sparekasse blev stiftet i 1899, og Visby havde i 1924 to sparekasser, der blev lagt sammen til Visby Sparekasse.

I 1964 fandt Ballum og Bredebro sammen i fusionen mellem Ballum Sparekasse og Brede Sogn- Spare- og Lånekasse. Navnet blev Bredebro – Ballum Sparekasse frem til 1971, hvor Visby Sparekasse kom til og det endelige navn blev Sparekassen Bredebro.

Fra sidst i 1970’erne tog Sparekassens opgaver til i omfang i takt med det danske samfunds store økonomiske opsving. Det betød flere ansatte og flere om- og tilbygninger af de eksisterende bygninger. Således blev der i 2002 lavet en helt ny bygning til de eksisterende lokaler i Storegade 25 i Bredebro.

I 2001 blev Tønderafdelingen etableret under navnet Tønder Sparekasse. I juni 2007 blev afdelingen flyttet til Vestergade 16. Her har vi købt og total istandsat ejendommen, der oprindelig blev bygget til Kjøbenhavns Handelsbank. Etablering af Skærbækafdelingen under betegnelsen Skærbæk Sparekasse skete i 2003. I 2007 etablerede vi under navnet Sparekassen Toftlund en ny afdeling i Toftlund. Ved udgangen af 2008 blev afdelingerne i Toftlund, Ballum, og Visby sammenlagt med hovedkontoret i Bredebro. I Ballum har du mulighed for at benytte vores pengeautomat der er placeret hos Min Købmand, lige som i Visby, hvor vi har en automat placeret hos Dagli´Brugsen. I Skærbæk Sparekasse blev pladsen efterhånden for trang, og vi valgte derfor at udbygge lokalerne med ca. 100 m2, samt renovere de bestående lokaler. Dette arbejde begyndte i 2010 og de nye lokaler kunne indvies i sommeren 2011.

I 2015 kunne Sparekassen fejre 140 års jubilæum.

På Rømø kan du nu også finde os, idet vi fra januar 2016 har budt på muligheden for friske kontanter via en ny pengeautomat placeret i Butikscentret i Havneby.

Sparekassen Bredebro og vore afdelinger står således som en stærk og levende aktør i det vestlige Sønderjylland, og har været kåret til Sønderjyllands billigste pengeinstitut i Penge og Privatøkonomi.

Herved har vi vist, at vi er værd at tale med…

Skriv en kommentar